Hammasimplantit eli keinojuuret

Hammasimplantti on leukaluuhun asennettava titaaninen ruuvi, joka korvaa puuttuvan hampaan juuren. Luutumisen jälkeen hampaan kruunuosa kiinnitetään leukaluuhun asennettuun keinojuureen. Näkyvä hammasosa valmistetaan keraamisesta, omien hampaiden värisestä materiaalista.

Implanttihampaat tuntuvat ja näyttävät omilta kiinteiltä hampailta. Implanttien avulla voidaan korvata yksi tai useampia hampaita. Kokonaan hampaattomaan leukaankin voidaan valmistaa kiinteät hampaat keinojuurien avulla. Myös kokoproteesin pysyvyys paranee merkittävästi jo kahdella leukaluuhun asennetulla implantilla, joihin proteesi napsautetaan ”neppareilla” kiinni.

Keinojuurileikkaus on varsin pieni toimenpide, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpide on mahdollista tehdä myös nukutuslääkärin antamassa laskimonsisäisessä lääkityksessä eli iv-sedaatiossa.

Hyvä implanttihoito edellyttää erikoishammaslääkäreiden ja hammasteknikon muodostaman tiimin pitkäaikaista yhteistyötä ja kokemusta. Kymmenistä implanttimerkeistä olemme valinneet käyttöömme maailmanlaajuisesti tunnetut ja luotettavat tuotteet, jotka ovat myös Suomessa eniten käytettyjä (Straumann, Nobel). Näin varmistetaan korkea laatu ja varaosien saatavuus vuosienkin kuluttua.

Kuopion Hammaskulman implanttitiimillä on yli 20 vuoden ja tuhansien implanttien kokemus. Vaativimmissa tapauksissa hyödynnämme uutta CAD/CAM -tekniikkaa, jossa potilaan leukaluut kuvataan ensin kolmiulotteisella kuvantamismenetelmällä. Implanttien aseman suunnittelu tehdään tietokoneella. Leikkaustilanteessa implantit asennetaan tietokoneohjelman avulla valmistetun ohjurin avulla.

Tarjoamme maksuttoman hammasimplanttien hoitoarvion täysin veloituksetta.

Tutustu:

› Hammasimplanttien hoitoarvio

› Lue lisää hammasimplanttien toteutuksesta